Publicitate Online

De ce sa iti faci acoperis verde

Posted by on dec. 9, 2016 in Casa si Gradina | 0 comments

acoperis-verdeDe ce sa faci un acoperis verde si care ar fi castigurile pe termen lung? In afara de aspectul estetic care te poarta intr-o atmosfera de basm, un acoperis vegetal iti poate aduce si multe alte beneficii. Economiile si beneficiile insa sunt pe termen lung, iar ele vin de la: consumul foarte mic de energie necesar pentru a raci sau a incalzi casa sau cadirea la care se face acoperis.

De exemplu, pe timp de iarna acest acoperis capteaza si retine caldura solara, iar vara reflecta si absoarbe (prin fotosinteza si evaporare) radiatiile solare, mentinand cladirea racoroasa. Este pura natura care functioneaza in favoarea ta. Pratic se intampla acelasi lucru, doar ca la o scara mai mica, ca si in cazul beciurilor si cladirilor subterane, adica stratul de pamant si de plante actioneaza exact ca o bariera termica naturala impotriva extremelor meteorologice. In urma studiilor facute s-a realizat ca un acoperis vegetal poate sa conserve temperatura peretilor, adica o reduce vara pana la aproximativ 20 de grade celsius cat si necesarul de aer conditionat chiar si pana la 80%. Avand in vedere ca acoperisul verde functioneaza si in sens invers, putem sa ne raportam in astfel si la reducerea necesarului de incalzire a cladirii.

Un alt beneficiu pe care il aduce acoperisul verde la casa ta este acela ca vei face o investitie initiala mai mare, dar pe timp indelungat vei avea o economie foarte mare in buzunar. Asta pentru ca durata de viata a unui acoperis verde este pana la trei ori mai mare fata de cea a unui acoperis normal. Acest lucru se datoreaza faptului ca mediul de crestere al plantelor si chiar plantele protejeaza membranele de radiatiilor ultraviolete si uzura fizica. Si nu in ultimul rand putem vorbi si de faptul ca valoarea casei poate creste destul pe mult pe piata imobiliara daca are un acoperis vegetal, tocmai datorita beneficiilor enumerate anterior.

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *