Publicitate Online

Masini de frezat metal la cele mai inalte standarde

Posted by on mart. 22, 2017 in Magazine Online | 0 comments

frezat-metalMasinile de frezat metal au o mare raspandire in industria mecanica, ocupand locul doi dupa strunguri, avand si ele o importanta deosebita. Masinile de frezat pentru metal sunt construite astfel incat sa satisfaca nevoile impuse de prelucrarea de precizie. Sistemele de modulare ajuta la montarea pe aceste masini a unei game largi de dispozitive de lucru si accesorii de reglare si control. Realizarea acestor tipuri de masini de frezat metal trebuie sa indeplineasca cat mai mult cerintele impuse masinilor – unelte de precizie pentru prelucrare metal, adica ele trebuie sa aiba rigiditate mare si miscari uniforme la organele mobile.

Felul in care constructia ansamblului arborelui principal si larguirea sa, sunt realizate, determina caracteristicile masinilor de frezat metal. Masinile de frezat se impart in mai multe categorii iar acestea sunt dupa cum urmeaza: masini de gaurit si frezat, masini de frezat universale, masini de frezat multifunctionale, masini de frezat verticale, masini de frezat cu batiu, masini de frezat universale cu avansuri cu actionare cu servomotor, masini de frezat CNC. Cateva caracteristici mai importante ale primului tip de masini de frezat si anume masinile de gaurit si frezat metal care pot efectua, pentru prelucrare, operatii de frezare, gaurire metal, fatetare, filetare, alezare etc sunt indeplinite in special de arborele principal al sistemului de antrenare. Din punct de vedere al particularitatilor cinematice se intalneste tendinta de izolare al acestuia. Legatura dintre arborele principal si mecanismul de variatie a turatiei se face la fel ca la stungurile pentru prelucrat metale, printr-o transmisie cu curele. La polul opus avem masinile de frezat universale pot efectua operatii de frezare metal, fatetare, gaurire, filetare, alezare, retificare care sunt foarte usor de folosit si, totodata, se intretin foarte usor.

La fel de importante sunt insa si masinile de frezat multifunctionale care se folosesc la piese metalice ce fac parte din masinile pentru prelucrarea canalelor de pana, masinile pentru prelucrarea camelor disc sau cilindrice, masinile specializate pentru prelucrarea unei anumite piese sau a unei familii de piese.

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *