Publicitate Online

Superstitii despre logodna si nunta

Posted by on sept. 29, 2017 in Magazine Online | 0 comments

Daca este ceva ce nu lipseste cand vine vorba de casatorie si de logodna acestea sunt traditiile dar si… superstitiile. Daca la capitolul traditii ne conformam si alegem sa le respectam pe cele care ne sunt mai aproape de suflet, cand vine vorba despre superstitii – si mai ales de cele legate de ghinon – majoritatea mireselor vor incerca sa tina cont de toate.

Foarte multe dintre superstitii sunt legate de inelul de logodna, de cererea in casatorie si chiar de verighetele pe care le alegem. Este adevarat ca niciuna dintre aceste superstii nu au fost dovedite stiintific – cum ar fi putut? – insa chiar si asa isi gasesc destui adepti.

Iata mai jos cateva dintre cele mai caudate superstitii de care tinem cont legat de logodna si nunta:

 1. Stiti superstitia potrivit careia daca iti cade un cutit pe jos vine un barbat in vizita? Ei bine, daca unei fete ii cade cutitul pe jos, e semn ca viitorul ei logodnic urmaza sa vina.
 2. Daca lasi pe cineva sa iti probeze inelul de logodna, vei divorta sau nunta nu va mai avea loc, iar persoana care a probat inelul iti va fura fericirea si inima logodnicului.
 3. Daca barbatul viseaza un sarpe inainte de ziua cererii, inseamna ghinion in viitor, asa ca va trebui sa aleaga alta zi pentru cerere.
 4. Daca porti smarald in inelul de logodna, aduce ghinion si inseamna ca vei muri necasatorita.
 5. In Grecia Antica se credea ca diamantul protejeaza pe cea care il poarta de Ochiul Rau, care aduce ghinion, boala si chiar moarte. Femeile trebuiau sa poarte diamante pentru ca stralucirea  lor orbeste Ochiul Rau.
 6. In Roma antica se credea ca diamantele sunt lacrimile zeilor si de aceea ei credeau ca ofera protectie.
 7. Vineri, zi cu ghinion nu este considerata potrivita pentru a-ti cere logodnica in casatorie, cu atat mai mult daca e vineri 13.
 8. Pietrele in forma de lacrima, care se ascut in partea de jos de exemplu, se crede ca aduc ghinion, pentru ca spiritele rele ar putea intra in piatra prin locul acela ascutit si cea care poarta piatra ar fi blestemata.

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *